Inštitut za novejšo zgodovino Slovenščina English Inštitut za novejšo zgodovino

Knjižnica INZ


Pozdravljeni na naši spletni strani, kjer boste spoznali našo knjižnico in njeno bogato gradivo, ob tem pa vam nudimo tudi najhitrejši dostop do tujih katalogov in digitaliziranega gradiva.


Osnovni podatki: Knjižnica INZ je specialna knjižnica, ki zbira in hrani gradivo za znanstvene preučevalce in ljubitelje novejše zgodovine. Njeno gradivo je sprva zaobjemalo predvsem knjige in revije o zgodovini druge svetovne vojne in zgodovini delavskega gibanja, z razširitvijo interesnih področij Inštituta pa tudi knjižnica nabavlja gradivo o politični, gospodarski, socialni in kulturni zgodovini Slovencev.


Delovni čas: ponedeljek - petek: od 8 h do 13 h, sreda: od 8 h do 15 h


Telefon: 01 200 31 28 ali 01 200 31 32


Zgodovina knjižnice: Začetki knjižnice Inštituta za novejšo zgodovino sodijo še v čas pred ustanovitvijo inštituta. Njene začetke lahko namreč postavimo že v leto 1945, ko je začela z delom kot knjižnica Muzeja narodne osvoboditve. Začetni knjižni fond so predstavljale knjige Znanstvenega inštituta, pri predsedstvu SNOS-a, ki so jih tam že med vojno zbirali za svoje znanstveno...več>>


Pristopna izjava v našo knjižnico


Knjižnica INZ ima tudi svojo stran na FaceBook-u - postanite naš/a prijatelj/ica!Knjižnica INZ ima tudi svojo stran na FaceBook-u - postanite naš/a prijatelj/ica!


- Kongresni trg 1, Ljubljana | Knjižnica tel.: 01 200 31 28 in 01 200 31 32 | Vizitka | Pravno obvestilo